به گزارش «اخبار خودرو»، خارجنشدن این خودروها به سه دلیل رخ داده است؛ تعدادی از آنها هنوز ثبتسفارش نشدهاند، تعدادی دیگر ارز دولتی دریافت کرده و هنوز بر سر پرداخت مابهالتفاوت ارز دولتی دریافتی و ارز آزاد دچار مشکل هستند.
دسته سوم خودروهای مانده در گمرک بوشهر، بهدلیل پرونده واردات خودرو در زمان بستهبودن ثبتسفارشها یا بهاصطلاح تعبیر به قاچاق، گیر افتادهاند تا تکلیف قضایی پرونده آنها مشخص شود. این سه مورد باعث شده است این حجم از خودروهای وارداتی نتوانند از گمرکات ترخیص شوند. اما به تبع آن، مسائل متعدد دیگری نیز رخ داده و باعث تشدید این اتفاق شده است.
اولین آنها، موانع اداری موجود درخصوص این خودروهاست که تا امروز همچنان به قوت خود باقی است. موضوع دوم کمتوجهی مسئولین دولتی به حل این مشکلات است که با مسائل پیرامون تغییرات معاونان وزارت صمت و سپس تغییر وزیر همچنان باقی است و نکته آخر درگیر بودن برخی از مدیران در پروندههای مربوط به واردات خودرو است که باعث شده ماهها نامههای مربوط به دیگر مسائل واردات خودرو روی میز آنها خاک بخورد و هیچ فرد پاسخگویی برای حل آن مشکل در اداره مربوطه وجود ندارد. جمیع این عوامل باعث شده است بعد از گذشت ٤ماه از ممنوعشدن واردات خودرو همچنان این خودروها از گمرک ترخیص نشوند.
باید دو عامل دیگر را هم به این وضعیت اضافه کرد؛ اولین عامل ترجیح برخی از واردکنندگان برای باقیماندن خودروهایشان در گمرک است زیرا بدون نیاز به احتکار، قیمت خودروها افزایش مییابد. موضوع بعد صادرات معکوس خودروهاست. تمام این خودروها سال گذشته سفارشگذاری شدهاند و اکثرا قیمت FOB آنها با دلار ٤٠٠٠تومانی یا درهم ١٢٠٠ تا ١٨٠٠تومانی پرداخت شده است.
حال با افزایش نرخ دلار به محدوده ١٤هزارتومان یا درهم به محدوده نزدیک به ٤٠٠٠تومان بسیاری از واردکنندگان ترجیح میدهند خودروهای باقیمانده در گمرک را به کشور مبدا بازگردانند و با وجود جریمه ١٠ تا ١٥درصدی قیمت FOB خودرو را باز پس گیرند زیرا در آنصورت بازهم سود بیش از ٢٠٠درصدی روی قیمت خام خودرو به دست خواهند آورد یا بهعبارت بهتر ارزش پول خود را حفظ خواهند کرد.
درحالیکه در صورت وارد کردن خودرو و پرداخت تعرفه گمرکی و باقی هزینهها، فروختن خودرو با این قیمتها خارج از تصور است، زیرا ماههاست که کشش تقاضای بازار، حداقل در بخش وارداتیها متوقف شده و بالارفتن بیشتر قیمتها با قیمتهای کنونی ارز محال به
نظر میرسد.
بدینترتیب موانع موجود باعث شکلگیری روند صادرات دوباره خودروهای وارداتی به کشورهای مبدأ شده است و باید گفت آزاد کردن و دادن مجوز ترخیص خودروهای مانده در گمرک نیز اثر مثبتی روی قیمتهای بازار وارداتی نخواهد گذاشت.
کد خبر: 222050
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۸
- خبرنگار: کامران طالبی فرد
- چاپ

طبق گفتهها، حدود ١٤هزاردستگاه خودرو وارداتی در گمرکات کشور بعد از ممنوعیت واردات خودرو در تیرماه سال جاری باقی ماندهاند.